RP Frukt inviger ny produktionsanläggning i Hässleholm

//RP Frukt inviger ny produktionsanläggning i Hässleholm

RP Frukt inviger ny produktionsanläggning i Hässleholm

Det lokala företaget RP Frukt, som ligger i Hässleholm, fortsätter att växa. RP Frukt har under året byggt en helt ny och modern produktionsanläggning, som invigs den 21 oktober. Bland annat kan den nya anläggningen genom ny teknik förlänga säsongen på färska svenska äpplen och på det sättet göra äpplen från lokala skånska odlare tillgängliga för kunder på restaurangmarknaden under större delen av året.

RP Frukt, ett av sex dotterbolag till Martin & Servera, har lång erfarenhet av att handla med frukt och grönt. Satsningen på en ny produktionsanläggning är en del i RP Frukts strategi för att växa. ULO-satsning RP Frukt har bland annat installerat teknik för ULO-lagring (ultra low oxygen) i den nya produktions-anläggningen. Det är en lagringsteknik som stoppar mognadsprocessen i ett äpple och på så sätt behåller färskheten i frukten under en längre period. Praktiskt innebär det att RP Frukt kan leverera färska svenska äpplen nästan året runt. Eftersom äpplena som RP Frukt använder köps från lokala odlare i närområdet är det här en viktig affärsmöjlighet för hela bygden.

”Kul att med hjälp av ny teknik kunna erbjuda svenska äpplen till våra kunder nästan året runt!” säger Magnus Larsson, vd på RP frukt.

Färdigskuret – allt viktigare för restaurangköken Kunderna inom restaurang och storkök ställer allt högre krav på kvalitet i kombination med effektivitet i köken. Därför finns ett växande behov av färdigskuret som hackad lök, klyftad apelsin, skivad tomat och färdigskurna sallader.

– Den nya produktionsanläggningen gör att vi kan erbjuda ett brett sortiment av färdigskuret, berättar Magnus Larsson. – Att produkterna också har en jämn och hög kvalitet och minimerar svinnet är andra fördelar vi vet att kunderna uppskattar.

För mer information:

info@rpfrukt.se

www.rpfrukt.se

Tel +46 451 351 63

 

 

RP Frukt

RP Frukt AB är södra Sveriges ledande leverantör av frukt och grönt. Företaget levererar även en hel del andra produkter för restaurangmarknaden. Kunderna finns inom restaurang, kafé, hotell, dagligvaruhandel, kommuner och annan offentlig verksamhet.

2016-10-19T11:40:32+00:00 2016-10-19|Categories: Nyheter|

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng