Fossilfria transporter för RP Frukt

//Fossilfria transporter för RP Frukt

Fossilfria transporter för RP Frukt

RP Frukt är södra Sveriges ledande leverantör av frukt och grönt samt ett dotterbolag till Martin & Servera som ägs av Axel Johnson AB & familjen Oldmark. Vi är med andra ord en del av ett stort familjeföretag där värderingar, ansvar och långsiktighet är viktigt för oss.

Vi är medvetna om att vi bara har en planet att leva på och använda dess resurser. Vi på RP Frukt arbetar aktivt på flera områden för att minimera vår miljöpåverkan. Vår huvudsakliga miljöpåverkan är våra transporter, därför har vi under hösten arbetat hårt för att minska vår fossila bränsleanvändning.

Tillsammans med transportföretaget KGT-trafik och Bergendahls Food som äger och driver City Gross, framförde vi våra önskemål till Circle K om att ha tillgång till det fossilfria bränslet HVO100 här i Hässleholm. Circle K hörsammade vårt önskemål och kommer från 2016-12-23 erbjuda HVO100 från sin tankstation på Bultvägen 1 i Hässleholm, vilket innebär att våra lastbilar nu kommer att drivas med fossilfritt bränsle.

HVO100 är ett fossilfritt bränsle som görs på vegetabiliska oljor och slaktavfall. Produkten kan beskrivas som en kopia på vanlig fossil diesel. Genom att byta från vanlig diesel till HVO100 kan vi minska koldioxidutsläppen upp till 90 %. Vissa HVO-bränslen innehåller palmolja som har sin problematik men HVO100 från Circle K är fri från palmolja.

RP Frukt är sedan några år tillbaka certifierad enligt miljöstandarden ISO 14001. Den här åtgärden är ett stort kliv framåt i vårt miljöarbete.

 

För mer information:

Transportchef Mikael Svensson

mikael.svensson@rpfrukt.se

Kvalitets- och miljöchef Zandra Mattsson

zandra.mattsson@rpfrukt.se

2017-03-23T17:12:07+00:00 2016-12-22|Categories: Nyheter|

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan , eller fortsätter använda sidan, så samtycker du till detta för de närmaste 12 månaderna. Du kan få mer information i vår integritetspolicy.

Stäng